ODRŽAN SASTANAK ČITATELJSKOG KLUBA

U četvrtak, 7. travnja 2022., u 18h u prostorijama Samostalne narodne knjižnice Gospić održan je još jedan sastanak našeg čitateljskog kluba!

Na sastanku je bilo riječi o romanu Putar i parizer, književnom prvijencu mladoga hrvatskog autora Jerka Mihaljevića. Dojmovi o pročitanome romanu bili su podijeljeni. Roman donosi priču o četvorici prijatelja u drugoj polovici dvadesetih, koji organiziraju zajedničko ljetovanje kao kad su bili klinci, no ništa više nije isto. Junaci su bolje rečeno antijunaci i velika količina negativne energije koju pronose nije odgovarala većini članova. No, smatraju da je psihološki i sociološki okvir priče jako dobro izbalansiran, o likovima saznajemo slojevito – iz priče u priču, odnosno iz poglavlja u poglavlje sve se dublje ulazi u srž svakoga lika čije je ponašanje najčešće uvjetovano nekim traumama iz djetinjstva, disfunkcionalnim obiteljima, psihičkim i fizičkim problemima i slično.Ono što su članovi kluba najviše zamjerili ovim (anti)junacima su  opća apatija, pasivnost, ništavilo i bezidejnost.

Na kraju sastanka, članovi su između tri ponuđena naslova izabrali naslov koji će čitati narednih mjesec dana, a to je  roman Još uvijek Alice američke spisateljice Lise Genove i jako se vesele idućem susretu!

 

Sastanak će se održati 12. svibnja 2022. u 18h.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn