ODRŽAN SASTANAK ČITATELJSKOG KLUBA

  1. rujna 2022., u 19h u prostorijama Samostalne narodne knjižnice Gospić održan je još jedan sastanak našeg čitateljskog kluba na kojem je bilo riječi o romanu Muzej nevinosti, turskoga pisca Orhana Pamuka koji su članovi ocijenili mahom visokim ocjenama.

Sastanak je protekao u ugodnoj atmosferi. Članovima se roman jako svidio iako su imali zamjerki na postupke glavnoga lika te su ih ljutila dvostruka mjerila u odnosu muškaraca i žena u turskome društvu. Ipak, jako im je drago što su ga izabrali za čitanje te smatraju kako su puno naučili o kulturi i načinu života u Istanbulu 70-ih godina prošloga stoljeća, a pogotovo o samome gradu kojeg možemo smatrati glavnim sporednim likom ovoga romana. Svi članovi ističu kako sada još više žele posjetiti Istanbul vodeći se samim romanom te, naravno, vidjeti i istoimeni muzej nastao prema ovome romanu!

Na kraju sastanka, članovi su između tri ponuđena naslova izabrali naslov koji će čitati za idući susret, a to je  roman Trinaesta priča autorice Diane Setterfield i jako se vesele idućem susretu!

Idući sastanak planiran je za 6. listopada 2022. u 19h.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn