Pričaonica tete Verice pričalice

Dana 15.10.2024. u Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić održana je vesela i interaktivna pričaonica pod vodstvom tete Verice pričalice, na temu jeseni i njenih čarobnih plodova. Sudionice pričaonice bile su majke sa svojim mališanima, a posebno aktivna u svim aktivnostima bila je četverogodišnja djevojčica Rita, uz podršku svoje mame.

Razgovor je započeo vođenim razgovorom o karakteristikama jeseni, vremenskim prilikama i plodovima koje nam donosi ovo godišnje doba. Nakon toga, uz prigodne pjesme o jeseni, djeca su bojala konture jesenskih plodova, što je dodatno potaknulo kreativnost i maštu.

Posebno zanimljiva bila je taktilna aktivnost – “tajna vrećica” – gdje su mališani zatvorenih očiju iz nje izvlačili jesenske plodove i pokušavali ih prepoznati samo putem dodira. Ova igra izazvala je mnogo uzbuđenja i smijeha, a i majke su s oduševljenjem sudjelovale u otkrivanju skrivenih predmeta.

Pričaonica je završila zajedničkom izradom voćne salate s medom, orašastim plodovima i jesenskim voćem, koju su svi sudionici s veseljem pojeli. Nakon toga, teta Verica ispričala je dvije kratke priče o jeseni – “Jesenja košara” i “Usnula jesen”, o kojima smo nakratko porazgovarali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn