ODRŽAN SASTANAK ČITATELJSKOG KLUBA

U četvrtak, 10. ožujka 2022., u 18h u prostorijama Samostalne narodne knjižnice Gospić održan je još jedan sastanak našeg čitateljskog kluba!

Ovaj put predmet razgovora bio je roman Fahrenheit 451 američkog pisca Raya Bradburyja. Ponovno je bila riječ o distopijskom, pa čak i o znanstveno-fantastičnom romanu koji je u svjetlu aktualnih nemilih događaja u svijetu čak izazvao i malenu nelagodu kod članova. Roman je to koji donosi kritiku distopijskog društva u kojem prevladavaju elektronički mediji, posebice televizija, kao način indoktrinacije društva, u  kojem su knjige, učenje i znanje općenito nepoželjni i zabranjeni, a racionalnog i kritičkog razmišljanja gotovo da uopće nema. No, važno je čitati i ovakva djela kako bi osvijestili važnost slobode, znanja, mišljenja, učenja, stvaranja, ostavljanja traga za buduće generacije te kao upozorenje, svima nama, da ne dopustimo da ikada dođe do sličnoga scenarija koji je u romanu prikazan.

Na kraju sastanka, članovi su između tri ponuđena naslova izabrali naslov koji će čitati narednih mjesec dana, a to je  roman Putar i parizer mladoga hrvatskog autora Jerka Mihaljevića i jako se vesele idućem susretu!

Sastanak će se održati 7. travnja 2022. u 18h.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn