Tel: +385 53 575 056

O Nama

If you want to learn more about us, you’re in the right place. Read to learn how we managed to grow our business so fast.

Knjige

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcor.

Video

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcor.

Glazba

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcor.

o NAMA

Unutarnje ustrojstvo:

1. Ravnatelj: Milan Šarić

2. Upravno vijeće – 3 člana:

• Valter Krajcar, dr.sc

• Goranka Erega, mag.bibl.

• Ana Šerić

3. Stručno vijeće – 6 članova:

• Kovačević Marijana

• Orešković Zdenka

• Ostović Hasnija

• Šerić Ana

• Vrhovec Marija

• Ivana Nikšić Šulentić

Iz povijesti knjižnice

Samostalna narodna knjižnica Gospić započela je s radom 1947., dok je službeno osnovana 1953. godine. Bila je smještena u prizemnici u prostoru od 40 m2 s početnim fondom od 4 000 svezaka. 

Do 1978. godine djeluje u sastavu Narodnog sveučilišta “Rade Končar”, 1. listopada 1978. godine ulazi u sastav Centra za kulturu Gospić (zajedno s Muzejom Like, gradskim Kinom i Radio Gospićem) kada i preseljava u tada novouređeni prostor Doma kulture, značajno popunjava fond i započinje s cjelodnevnim radom za korisnike, organizira brojne organizira kulturne programe i dr. Godine 1986. knjižnica je dobila Matičnu službu koja se brine o knjižnicama u Ličko-senjskoj županiji. 1991. godine rad knjižnice prekida rat, oštećenje fonda i prostora. Ubrzo, još u ratnim uvjetima, uz pomoć Ministarstva kulture započinje s radom, popunjava fond, u članstvo prima veliki broj branitelja, postiže izvanredne rezultate… Od 1991. do 2000. godine djeluje u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Gospić, a 1. kolovoza 2000. godine postaje samostalna ustanova.

VIZIJA KNJIŽNICE

Vizija knjižnice je da u lokalnoj zajednici  bude prepoznata kao informativno, obrazovno, kulturno i demokratsko središte, ali isto tako ne manje važno mjesto okupljanja i druženja u slobodno vrijeme.

Iz naše vizije proizlaze osnovni ciljevi:

-da bude opće prepoznatljiva kao informacijsko središte grada

-da bude ugodno i privlačno mjesto za rad, razvoj, igru, druženje i učenje

-da bude mjesto u kojem se osiguravaju uvjeti za cjeloživotno učenje

-da osigura kvalitetnu i raznoliku građu na različitim medijima

-da osigura dostupnost svim vrstama informacija koje posjeduje jednako kao i onima koje nisu u njezinu vlasništvu

-da educira i potiče korištenje mrežnih izvora i usluga

-da promiče kulturne vrijednosti  i jača vrijednosti demokratskog društva

-da posebnu pozornost posveti djeci i mladima kroz različite stručno osmišljene i prilagođene programe

-da timskim radom osigura što kvalitetnije usluge

-da provodi istraživanja u svrhu poboljšanja kvalitete vlastitih usluga a s ciljem poboljšanja kvalitete življenja lokalne zajednice

-da pridonosi razvoju knjižničarske struke

 

MISIJA  KNJIŽNICE 

Misija je knjižnice razvijanje i obavljanje osnovnih funkcija informacijskog i kulturnog središta zatim  osiguravanje dostupnosti svih vrsta informacija na bilo kojem mediju i u bilo kojem obliku kako bi korisnici i potencijalni korisnici koristili dobrobit novih informacijskih tehnologija.

Promicati hrvatsku književnost i kulturne vrijednosti

 

 

Posjetite Nas

Audio&Video Zapisa
Knjiznih Jedinica